Επιφανειακή οξείδωση-στατική επάρκεια & αντοχή βάσεων στήριξης Φ/Β

//Επιφανειακή οξείδωση-στατική επάρκεια & αντοχή βάσεων στήριξης Φ/Β

Η ALUMIL είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό βιομηχανικό συγκρότημα διέλασης αλουμινίου της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με παραγωγική δυναμικότητα για ολοκληρωμένα συστήματα αλουμινίου. Έχοντας περισσότερα από τριάντα χρόνια εμπειρία, είναι από τις πιο εξελιγμένες εταιρίες στο χώρο σχεδιασμού και παραγωγής προϊόντων διέλασης, με τελευταίας τεχνολογίας γραμμές παραγωγής σε όλα τα εργοστάσια της.

Ειδικότερα στον χώρο των στηριγμάτων για φωτοβολταϊκά πλαίσια, η ALUMIL SOLAR διαθέτει 10ετή διεθνή εμπειρία στην παραγωγή συστημάτων για πάρκα, στέγες και υαλοπετάσματα. Τα συστήματα είναι σχεδιασμένα και μελετημένα σύμφωνα με τους Ευροκώδικές 1, 2, 3 & 9, καθώς και τον Ελληνικό Αντισεισμικό Κανονισμό (ΕΑΚ-2000). Είναι πιστοποιημένα από την TUV Hellas, έχουν σήμανση CE, ενώ η παραγωγική τους διαδικασία συμμορφώνεται με τα πρότυπα ISO9001,  ISO14001 και ΕΛΟΤ1801. Η στατική επάρκεια και η αντοχή των βάσεων στήριξης της ALUMIL αποδεικνύεται από την στατική μελέτη και την μελέτη θεμελίωσης που υπάρχει για κάθε τυποποιημένο σύστημα. Οι μελέτες γίνονται από έμπειρους συνεργάτες Μηχανικούς και την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ και είναι στη διάθεση του πελάτη, μαζί με όλα τα παραπάνω πιστοποιητικά.

Αναφορικά με την αντοχή και την συμπεριφορά του στο περιβάλλον, σύμφωνα με την διεθνή βιβλιογραφία, επιστημονικές έρευνες αλλά και την πολυετή εμπειρία της εταιρίας, το αλουμίνιο είναι ένα μέταλλο με εξαιρετική συμπεριφορά στη διάβρωση. Πιο συγκεκριμένα, σε συνήθη περιβάλλοντα, σε ημιαστικές και μη παραθαλάσσιες περιοχές, όπου η ατμόσφαιρα δεν είναι επιβαρυμένη με ρύπους και δεν παρουσιάζονται περιβαλλοντικά φαινόμενα που δρουν επιθετικά στο μέταλλο, (π.χ. βιομηχανικοί ρύποι, όξινη βροχή, θαλασσινή υγρασία κτλ.) το άβαφο αλουμίνιο δεν διαβρώνεται. Στην επιφάνειά του σχηματίζεται με το πέρασμα του χρόνου, ένα λεπτό φιλμ οξειδίων το οποίο προστατεύει το υπόλοιπο υλικό από περαιτέρω προσβολή. Επομένως, σε συνήθεις περιπτώσεις και εφόσον η εγκατάσταση έχει γίνει σύμφωνα με τα τεχνικά εγχειρίδια του κάθε συστήματος και τις οδηγίες της εταιρίας, τότε η στατικότητα της κατασκευής μένει ανεπηρέαστη για τουλάχιστον 20 έτη. Έτσι, περιπτώσεις απλής επιφανειακής οξείδωσης ή εμφάνισης στιγμάτων λόγω της συσκευασίας ή της μεταφοράς, δεν επηρεάζουν την λειτουργικότητα της κατασκευής.

Τα παραπάνω, επιβεβαιώνονται με έρευνες που έχουν διεξαχθεί το τελευταίο διάστημα από ανεξάρτητους φορείς (πχ ΕΒΕΤΑΜ-ΒΙΠΕ Βόλου), μελέτες Πανεπιστημίων (Τμήμα Χημικών Μηχανικών Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών), αλλά και την TUV Hellas, ένα από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους φορείς πιστοποίησης. Ειδικότερα, μελετήθηκαν δείγματα από προφίλ για φωτοβολταϊκά, που είχαν επιφανειακά σημάδια (λευκές ή καφέ κηλίδες) από οξείδωση ή τριβή και υποβλήθηκαν σε τεστ εφελκυσμού, διάβρωσης, αλατότητας κτλ. Οι έρευνες καταρχήν επιβεβαίωσαν την ποιότητα του αλουμινίου (AW 6005-T6) και τις ανώτερες μηχανικές ιδιότητες που έχει. Απέδειξαν ότι τα επιφανειακά σημάδια είναι αποτέλεσμα της αποθήκευσης των προφίλ σε περιβάλλον με υγρασία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιβεβαιώνουν ότι το εν λόγω φαινόμενο είναι είδος φυσικής ανοδίωσης, δηλαδή ανάπτυξης ενός λεπτού στρώματος οξειδίων στην επιφάνεια του αλουμινίου, που εμφανίζεται όταν έρχεται σε επαφή με την ατμόσφαιρα. Ταυτόχρονα, αποδεικνύουν ότι το παραπάνω φαινόμενο δεν επηρεάζει τις μηχανικές ιδιότητες του υλικού.

Η Alumil Solar στους τεχνικούς καταλόγους της υποδεικνύει ακριβώς τους τρόπους μεταφοράς και αποθήκευσης των εξαρτημάτων αλουμινίου, αναφέρει τα πιθανά αποτελέσματα από την έκθεση του άβαφου αλουμινίου σε περιβάλλον με υγρασία, σε επαφή με διαφορετικά υλικά κτλ. και υποδεικνύει τρόπους για να αποφεύγονται τέτοια φαινόμενα.

2019-02-16T15:30:44+02:00 16 Φεβρουαρίου, 2019|Εταιρικά|