Loading...
About 2019-03-28T15:19:22+02:00

Η Alumil Solar ανήκει στο γνωστό όμιλο Alumil Group και είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής βάσεων στήριξης φωτοβολταϊκών συστημάτων παγκοσμίως. Σχεδιάζουμε και παράγουμε συστήματα στήριξης φωτοβολταϊκών συστημάτων, με την ονομασία Helios, από αλουμίνιο και χάλυβα για φωτοβολταϊκά πάρκα και από αλουμίνιο για κεραμοσκεπές, δώματα και βιομηχανικές στέγες.
Η πρωτοπορία και η τεχνολογική καινοτομία αποτελούν τη βάση της φιλοσοφίας πάνω στην οποία στηρίχθηκε η μεγάλη ανάπτυξη της Alumil. Από το 2000 ξεκινήσαμε τη δραστηριότητα μας στο τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με την παραγωγή και διάθεση προφίλ για έργα φωτοβολταϊκών σε όλο τον κόσμο. Το 2009 ιδρύσαμε τη θυγατρική Alumil Solar με σκοπό την εκμετάλλευση της τεχνογνωσίας που αποκτήσαμε. Η Alumil πλέον έχει 17 έτη εμπειρίας στην παραγωγή βάσεων στήριξης σε Φ/Β πάνελ για χωράφια και για στέγες. Η Alumil Solar είναι ένα Business Unit του ομίλου της Alumil που παρέχει πιστοποιημένες βάσεις στήριξης Φ/Β από κράμα αλουμινίου υψηλής ανθεκτικότητας σε διάβρωση (AI 6005T6). Η πλήρης σειρά των βάσεων στήριξης (με την επωνυμία HELIOS) είναι διεθνώς πιστοποιημένη σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Ευρωκώδικα 1,3 και 9. Κατά τον σχεδιασμό έχουν υπολογιστεί τα μόνιμα φορτία, οι θερμοκρασιακές μεταβολές, το φορτίο χιονιού και ανέμου σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Ευρωκώδικα 1. Επιπλέον έχουν ληφθεί υπόψη τα δυναμικά φορτία όπως προκύπτουν βάση του φάσματος σχεδιασμού του ισχύοντος Ελληνικού Αντισεισμικού Κανονισμού 2000 (ΕΑΚ-2000) με τις συμπληρώσεις του 2003. Η διαστασιολόγηση των μελών έγινε σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Ευρωκώδικα 9. Ο καινοτόμος δομικός σχεδιασμός επιτρέπει την συνεργασία των βάσεων στήριξης με όλα τα μεγέθη των Φ/Β πλαισίων είτε σε portrait είτε σε lanscape διάταξη και με όλες τις τεχνολογίες Φ/Β πλαισίων (κρυσταλλικού πυριτίου, thin film) ελαχιστοποιώντας συγχρόνως το χρόνο εγκατάστασης.
Κατά τα τελευταία χρόνια, η Alumil έχει ουσιαστική εμπειρία σε μεγάλης κλίμακας Φ/Β έργα με εγκατεστημένη ισχύ άνω του 1 GW σε διάφορες χώρες όπως η Ιταλία, η Γερμανία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Τουρκία, η Βοσνία, η Αγγλία, η Σερβία, η Κύπρος, η Ιαπωνία, η Αίγυπτος κλπ.

Παραγωγή στηριγμάτων | Μέσω των εργοστασίων της Alumil, δίνεται η δυνατότητα διάθεσης στηριγμάτων για φωτοβολταικά πάρκα εκατοντάδων MW το χρόνο. Η εγχώρια παραγωγή διασφαλίζει ελκυστικότερο κοστολόγιο χωρίς κανένα συμβιβασμό στην ποιότητα, ενώ ταυτόχρονα η διάθεση καθώς και η οποιαδήποτε αντικατάσταση εξαρτημάτων είναι άμεση.
Ετοιμοπαράδοτα βάσεις | Ετοιμοπαράδοτες προσυναρμολογημένες βάσεις που μειώνουν τον χρόνο εγκατάστασης έως και 50%.
Εξειδικευμένες λύσεις ανοδίωσης | Μπορούμε να προσφέρουμε εξειδικευμένες λύσεις ανοδίωσης (σύμφωνα με τις προδιαγραφές EWAA-EURAS στη μονάδα μας στο Κιλκίς – στην πιο σύγχρονη μονάδα ανοδίωσης στην Ευρώπη) για προστασία έναντι της διάβρωσης σε εγκαταστάσεις κοντά στην θάλασσα.
Πρωτοποριακές λύσεις | Προσφέρουμε λύσεις ένταξης φωτοβολταϊκών σε κτίρια (μια ανερχόμενη αρχιτεκτονική τάση όπως σε υαλοπετάσματα, κουφώματα, αίθρια, πέργκολες, σκέπαστρα).

Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης | Ένα από τα μεγαλύτερα στην Ν.Α. Ευρώπη, μέσα από το οποίο σχεδιάζονται πρωτοποριακές και πιστοποιημένες βάσεις στήριξης φωτοβολταϊκών για την διεθνής αγορά.
Τεχνογνωσία | για την ολοκλήρωση μεγάλων Φ/Β έργων, με συνολική εγκατεστημένη ισχύ πάνω από 1GW.
Τεχνική υποστήριξη | Παρέχουμε ολοκληρωμένη τεχνική υποστήριξη από την ειδική ομάδα μηχανικών μας που καλύπτουν όλες τις αναγκαίες ειδικότητες, αλλά και τους ολοκληρωμένους τεχνικούς καταλόγους των συστημάτων μας με πλήρεις περιγραφές για συναρμολόγηση και εγκατάσταση.
Μονάδες διέλασης αλουμινίου | Διαθέτουμε τις πιο σύγχρονες βιομηχανικές μονάδες διέλασης αλουμινίου στην Ν.Α. Ευρώπη που μας επιτρέπει να έχουμε άμεση παράδοση στις παραγγελίες και είμαστε οι μοναδικοί που τα στηρίγματα μας έχουν σήμανση CE.
Πιστοποιήσεις | Τα προϊόντα μας είναι πιστοποιημένα από την TUV Hellas, από τη SHARP και από αναγνωρισμένα ερευνητικά κέντρα, με εγγυημένη διάρκεια λειτουργιάς για 20 χρόνια.
Δίκτυο Συνεργατών | Διαθέτουμε ένα πανελλήνιο δίκτυο από έμπειρους εγκαταστάτες που εκπαιδεύονται συνεχώς σε τεχνικά θέματα. Σε συνεργασία με την TUV Hellas προσφέρουμε ειδική πιστοποίηση στους εγκαταστάτες μας

2000

H Alumil ξεκινάει την παραγωγή βάσεων στήριξης Φ/Β συστημάτων για μεγάλα έργα τα οποία διαχειρίζονται εταιρείες EPC σε όλον τον κόσμο.

2009

Η Alumil ιδρύει την θυγατρική εταιρεία, Alumil Solar, η οποία ειδικεύεται στην παραγωγή βάσεων στήριξης αλλά και την πώληση ολοκληρωμένων λύσεων για φ/β έργα (πάνελ, inverters, βάσεις, καλώδια, ηλεκτρολογικοί πίνακες).

2011

Η Alumil Solar ξεκινάει την εξαγωγή των προϊόντων της στην Ευρωπαϊκή αγορά παράλληλα με την δραστηριότητα της στην Ελλάδα. Μεγάλα έργα στην Γερμανία και στην Ιταλία ολοκληρώνονται.

2012

Η τεράστια ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των εγκατεστημένων Φ/Β συστημάτων τόσο σε οικιακό όσο και σε επίπεδο μεγάλων έργων για την εταιρεία.

2013

Η εταιρεία αποφασίζει να επικεντρωθεί στον σχεδιασμό, την παραγωγή και την πώληση βάσεων στήριξης, εκμεταλλευόμενη τις μεγάλες ιδιόκτητες παραγωγικές μονάδες της. Η αγορά της Ρουμανίας είναι η κύρια χώρα για τις εξαγωγικές δραστηριότητές της.

2014

Σχεδιάζεται η διπάσσαλη σειρά της Alumil για μεγάλα έργα, H2100-AS189, η οποία αποτέλεσε το Best Seller. Η λύση, για πρώτη φορά, αποτελείται από 50% εξαρτήματα αλουμινίου και 50% χαλύβδινα εξαρτήματα. Η εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρείας επεκτείνεται σε παγκόσμιο επίπεδο, με τα πρώτα έργα στην Τουρκία, Αίγυπτο και Ιαπωνία. Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο

2015

Η Alumil Solar συμπεριλαμβάνεται στην λίστα με τις μεγαλύτερες εταιρείας στην προμήθεια βάσεων στήριξης για Φ/Β έργα στον κόσμο, ενώ οι συνολικές πωλήσεις της ξεπερνούν το 1GW εγκατεστημένης ισχύος. Η εξαγωγική δραστηριότητα επεκτείνεται σε χώρες όπως Ιορδανία, Μάλτα, Σουηδία, Κροατία και ΗΑΕ.

2016

Η εταιρεία συνεργάζεται για την προμήθεια βάσεων στήριξης σε μεγάλα έργα στην Λατινική Αμερική (Παναμά) και στην Αφρική.

2017

Σχεδιάζεται η διπάσσαλη σειρά της Alumil για μεγάλα έργα, H2100-SS189. Η λύση αυτή αποτελείται από χαλύβδινη βάση και αναδομή, ενώ οι τεγίδες των πάνελ και οι σφιγκτήρες παραμένουν από αλουμίνιο επιτυγχάνοντας ελκυστικότερα κοστολόγια. Η αγορά της Τουρκίας καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις εξαγωγές για την εταιρεία.

Γνωρίστε την ομάδα μας

Μυστακίδης Ευριπίδης
Μυστακίδης ΕυριπίδηςSolar Unit Manager
Μηχανολόγος Μηχανικός με 10ετία εμπειρία στον χώρο των Πωλήσεων και Τεχνικής Υποστήριξης Φ/Β συστημάτων, σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.
Χρήστος Δεληγιώργης
Χρήστος ΔεληγιώργηςΜηχανικός πωλήσεων & Τεχνικής Υποστήριξης
Μηχανικός Παραγωγής & Διοίκησης με 10ετη εμπειρία τόσο στον χώρο των Logistics, της Παραγωγής, των Πωλήσεων και Τεχνικής Υποστήριξης Φ/Β συστημάτων, σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Υπεύθυνος πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης Φ/Β συστημάτων.
Αντώνης Ράγιας
Αντώνης ΡάγιαςΜηχανικός πωλήσεων & Τεχνικής Υποστήριξης
Μηχανικός Παραγωγής & Διοίκησης με 6ετή εμπειρία, τόσο στον χώρο της Έρευνας και Ανάπτυξης Προϊόντων, της Παραγωγής, των Πωλήσεων και Τεχνικής Υποστήριξης Φ/Β συστημάτων, σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Υπεύθυνος πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης Φ/Β συστημάτων.

Οι συνεργασίες μας